T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / AKÇAABAT - Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi

YAYGIN EĞİTİM YOLUYLA GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ -DESTEKLENMESİ

YAYGIN EĞİTİM YOLUYLA GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ -DESTEKLENMESİ

Hayatboyu Öğrenme Programı Sektörel Program


Leonardo da Vıncı


Faaliyet Türü


LEO-VETPRO


Başvuruda Bulunulan Kurum


AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI


Proje Adı (Türkçe olarak)


YAYGIN EĞİTİM YOLUYLA GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ -DESTEKLENMESİ


Proje Adı (İngilizce olarak)


TO ENCOURAGE ENTREPRENEURSHİP WITH THE AID OF NON-FORMAL EDUCATION


Projenin Kısa Adı


YAYGIN EĞİTİMLE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ


Projenin Süresi


 

1 eylül 2008- 30 kasım 2009(15 ay )


Proje, Akçaabat Halk eğitim merkezinde, yaygın ve mesleki eğitimden sorumlu öğretmen ve yöneticileri, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar odası, Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi ve Akçaabat   İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğünü kapsamaktadır.Bölgede işsizlik en önemli sorundur.Kişi başına milli gelir, Türkiye ortalamasının ancak % 66´sına karşılık gelmektedir. İstihdamın önemli bir kısmı  devlet istihdamına dayalıdır. Bölgede, Doğu Karadeniz kalkınma projesi 2.dönem (2006-2010) çalışmaları yürütülmektedir. Bu noktada, sorunların çözümünde, girişimciliğin",  yenilikçiliğin, istihdam yaratmanın, vasıflı eleman yetiştirmenin ve  yerleştirmenin  üzerinde önemle durulması gereken konular olduğu açıktır. Keza, Avrupa Birliğinde yer alma çabasında içindeki Türkiye  ekonomik ve sosyal politikalarını,bu unsurlara dayalı kılmak durumundadır. Bu projenin amacı, Mesleki ve yaygın eğitim uzmanlarımızın, girişimcilik, rekabetçi yaklaşım, yeni istihdam fırsatları yaratma, istihdam etme konularında, Avrupa'daki uygulamalardan, örneklerden ve deneyimlerden yararlanmasıdır. Bu çerçevede, yaygın ve mesleki eğitim kurumları ile işletmeler (özellikle KOBİ'ler) arasında işbirliğin artırılması konusundaki çalışmalara özel önem verilecektir.PROJENİN ÖZETİ

Bu proje ile, beşikten mezara öğrenmeyi ilke edinen uzmanlarımız, girişimcilik, yenilikçilik,istihdam yaratma, işletmelerle işbirliği içinde çalışma,istihdam etme konularında Almanyanın deneyimlerinden ve bilgi birikimlerinden yararlanacaklar,edindikleri bu deneyimlerden mesleki anlamda başta kendileri yararlanacak gözlem ve tespitlerini bölgesel,sektörel ve ulusal düzeylerde paylaşacaklardır. 
Bu proje,10 katılımcı ile 19.04.2009 ve 02.05.2009 tarihleri arasında, Girişimcilik faaliyetleri ve İstihdam etme bakımından deneyimli bir Avrupa ülkesi olan Almanya'da gerçekleştirilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2013 - Güncelleme: 01.05.2024 20:33 - Görüntülenme: 851
  Beğen | 2  kişi beğendi