T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / AKÇAABAT - Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi

OTOMOTİV MESLEĞİNE YÖNELİK DİL ÖĞRENME AĞI

OTOMOTİV MESLEĞİNE YÖNELİK DİL ÖĞRENME AĞI


 PROGRAM

 

HAYAT BOYU ÖĞRENME

 

ALT PROGRAM

 

LEONARDO DA VİNCİ

 

FAALİYET TÜRÜ

 

ORTAKLIKLAR

 

BAŞVURUDA BULUNULAN KURUM

 

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI

 

PROJE ADI (TÜRKÇE OLARAK)

 

OTOMOTİV MESLEĞİNE YÖNELİK DİL ÖĞRENME AĞI

 

 

 

PROJE ADI (İNGİLİZCE OLARAK)

 

VOCATIONALLY ORIENTATED LANGUAGE LEARNING FOR AUTOMOTIVE PROFESSIONS NETWORK

 

PROJENİN KISA ADI

 

VOLLNET

 

PROJENİN SÜRESİ

 

19.12.2012/30.09.2014 (651 GÜN)

PROJENİN ÖZETİ

VOLLNET Araba Tamiri, Servis ve Satışına odaklı mesleki yabancı dil öğretimi için en iyi uygulamaları, deneyimleri ve materyalleri paylaşma amacına yönelik olarak bir araya gelen 6 ülkeden 23 eğitim ve mesleki eğitim kurumundan (7 ana ortak ve 16 sessiz ortak) oluşan bir ağdır. Projenin amaçları, Mesleki Yabancı Dil Öğrenme alanındaki en iyi uygulamaları paylaşmak ve güçlü bir ağ oluşturmanın dışında, aynı alandaki önceki başarılı Ldv projelerinin değerlendirilmesini içermektedir. Proje amaçlarına ulaşmak için aşağıdaki yaklaşım uygulanacaktır:

- Mesleki yabancı dil öğretmenlerini, meslek öğretmenlerini, mesleki yabancı dil eğitimi veren okul yöneticileri ve bu kurumlardaki diğer uzmanları hedef alan;  Araç tamir, servis ve satışı için mesleki yabancı dil eğitim alanındaki iyi uygulama, deneyim ve yaklaşımların paylaşımı için 4 uluslararası seminer organize etmek 

- İş dünyasıyla alakalı mesleki yabancı dil kurumları üyelerinin bilgi ve yaklaşım paylaşımı için yapacakları karşılıklı ziyaretler

-  Araba tamir, servis ve satışı için Mesleki yabancı dil alanındaki en iyi örneklerin, deneyim ve yaklaşımların paylaşılmasına yönelik mesleki yabancı dil kurumları için konferanslar düzenlemek

 

AB Proje Mesleki yabancı dil öğretmenleri ve diğer uygulayıcılar için bir tartışma forumunu da kapsayan Araba tamir, servis ve satışı için mesleki yabancı dil öğreniminde kullanılacak materyallere ulaşımı sağlayacak bir ortaklık web sitesi geliştirmek (www.ldv.cfme.net) 

 

Bu yolla; projenin mesleki yabancı dil öğrenimiyle birlikte Avrupa'daki işbirliği kalitesinin artmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz.

 

Projemize katılan öğrencilerimize yönelik olarak verilen eğitimler sonrasında ilk yurt dışı hareketlilik faaliyetimiz 19-22 Nisan tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a; ikinci yurt dışı hareketlilik faaliyetimiz 17-18 Haziran 2013 tarihleri arasında Polonya'nın Krakow kentine; üçüncü yurtdışı hareketlilik faaliyetimiz 25-26 Eylül 2013 tarihlerinde Macaristan'ın Kecskemet şehrinde ve dördüncü yurtdışı hareketlilik faaliyetimiz 28-30 Kasım 2013 tarihlerinde Slovakya'nın Bratislava kentine yapılmıştır. Hareketlilik faaliyetlerimizin her birinde 3'ü öğretmen 3'ü öğrenci olmak üzere toplam 24 hareketlilik gerçekleştirilmiştir.

Proje çalışmalarımızın tanıtımı amacıyla broşürler hazırlanmış dağıtılmıştır. Yurt dışı proje çalışmalarımız yerel basında (Akçaabat Yeni Haber) da zaman zaman yer bulmuştur.

 

Projemizin tanıtımı için yapılan çalışmalardan biri de Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Trabzon Avrupa Proje Festivali olmuştur. Bu etkinlikte 1 öğretmen ve 2 öğrencimiz açtıkları stant ile projemizi yerli ve yabancı katılımcılara tanıtmışlardır.

http://trabzon.meb.gov.tr/www/ilimizde-avrupa-proje-festivali-gerceklestirildi/icerik/647

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.10.2014 - Güncelleme: 01.05.2024 20:33 - Görüntülenme: 2491
  Beğen | 0  kişi beğendi